Motorverzekering opzeggen

Het overstappen naar een andere motorverzekering kan jou een flinke maandelijkse besparing opleveren. Maar kun je de huidige motorverzekering opzeggen, of zit je aan het lopende contract vast?

Verzekeraars boden in het verleden meerjarige contracten aan. Tegenwoordig zijn jaarcontracten gebruikelijk. Bij het afsluiten van een motorverzekering ga je eigenlijk een contract aan met de verzekeraar. Onder een contract kun je niet zomaar uit, maar wel nadat de motorverzekering één jaar gelopen heeft.

Wanneer kun je een motorverzekering opzeggen?

In het eerste verzekeringsjaar kun je de afgesloten verzekering niet beëindigen. Je bent namelijk een contract aangegaan voor één jaar. Nadat het verzekeringsjaar bijna afgelopen is, brengt de verzekeraar de verzekeringnemer op de hoogte van het feit dat de motorverzekering één jaar gelopen heeft en dat de verzekeraar de motorverzekering voort gaat zetten. Het grote verschil is nu dat de motorverzekering dagelijks opzegbaar is. De verzekeraar mag een opzegtermijn van één maand hanteren.

In het eerste jaar de motorverzekering al beëindigen
Bij verkoop van de motor heeft het voortzetten van de motorverzekering geen zin meer. Er is immers niets meer te verzekeren. Bij verkoop is de motorverzekering direct te beëindigen. Ook in het eerste verzekeringsjaar. Als einddatum van de verzekering wordt de verkoopdatum van de motor aangehouden. Dit kun je aantonen door het opsturen van het vrijwaringsbewijs. Deze krijg je bij het overschrijven van de motor op een andere naam.

Sommige verzekeraars zijn flexibel
Enkele verzekeraars zijn ook in het eerste jaar bereid om de motorverzekering tussentijds te beëindigen zonder dat de motor wordt verkocht. Eventueel hanteren ze wel een opzegtermijn.

Motorverzekering opzeggen – Hoe doe je het?

Officieel moet het gebeuren met een aangetekende brief. Vaak kun je kosten besparen door de motorverzekering op te zeggen met een email aan de verzekeraar. Na een paar dagen kun je telefonisch contact opnemen met de verzekeraar om na te vragen of ze de opzegging al verwerkt hebben. Je kunt ook een ondertekende opzegbrief inscannen en naar de verzekeraar sturen.
 

Vergelijk Aanbieder

Lagere premie vinden

Voordat je opzegt, kan je eerst een lagere premie berekenen.

Premie berekenen

 

Meest gelezen

Nieuwe motor gekocht?

John Hefboom

Nog geen reacties

Reageer