Nieuwe motor gekocht?

Het leuke gedeelte is achter de rug…. de motor is gekocht. Nu moet de motor nog verzekerd worden. Je wilt de beste motorverzekering tegen de laagste prijs. Het klinkt als een ware zoektocht om dit te realiseren, maar het tegendeel is waar. Binnen een paar stappen kun je meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken en de meest uitgebreide motorverzekering selecteren tegen de laagste premie.

Hoe kun je jouw motor verzekeren?

Zodra je het kenteken weet kun je al motorverzekeringen vergelijken. Je hoeft niet achter detailgegevens van de motor aan. Verzekeraars kunnen de noodzakelijke gegevens opvragen bij de RDW aan de hand van het kenteken. Zodra je het berekend hebt, kies je de beste motorverzekering tegen de laagste premie en je kunt de weg op met de motor. Voor het verzekeren heb je nog wel de meldcode nodig. Deze kun je opvragen bij de verkoper. Het is een code van vier cijfers. Meer heb je niet nodig voor het verzekeren van je motor.

Kan ik mijn motor per direct verzekeren?

Ja hoor! Het vergelijken en het afsluiten van de beste en goedkoopste motorverzekering doe je binnen 10 minuten en natuurlijk online. Na het aanvragen krijg je gelijk een bevestigingsmail waaruit blijkt dat je motor verzekerd is. Het gaat eerst om een voorlopige dekking. Na de definitieve acceptatie ontvang je de polis. Je hebt bevestigd gekregen dat de motor verzekerd is, dus je kunt nu gerust op je nieuwe motor rijden.

Welke dekking kies je?

Een motor op jouw naam moet je minimaal verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de zogenaamde WA motorverzekering. Je kunt kiezen voor een uitgebreidere verzekering, namelijk de WA beperkt casco en de WA casco.

De WA beperkt casco biedt naast dekking tegen schade door aansprakelijkheid ook dekking tegen een aantal in de polisvoorwaarden opgenomen schadeoorzaken. Je kunt hierbij denken aan schade door storm en hagel en door diefstal van je motor.

De WA casco biedt ook dekking tegen schade aan de motor door een aanrijding. Ook schade door vandalisme is verzekerd. Deze verzekeringsvorm wordt vaak gekozen voor nieuwe motoren tot ze een paar jaren oud zijn.


 

Bestaande motorverzekering opzeggen

 

Meest gelezen

Motorverzekering opzeggen

John Hefboom

Nog geen reacties

Reageer