Steeds meer vrouwen rijden motor

 

Steeds meer vrouwen kiezen voor de motor, dit blijkt uit gegevens van het CBR. Afgelopen twee jaar is het aantal vrouwen dat hun rijbewijs heeft gehaald gestegen van 5744 naar 7177, een toename van 25%. De grootste stijging was te zien bij vrouwen boven de 23 jaar oud.

Onderzoek Harley Davidson

Al eerder bleek uit onderzoek van Amerikaanse motorfabrikant Harley Davidson dat vrouwen die motorrijden over het algemeen gelukkiger zijn dan vrouwen die geen motorrijden. Daarnaast voelen ze zich ook meer sexy. Bijna driekwart van de vrouwen in het onderzoek gaf aan dat zij na dat zij begonnen zijn met motorrijden zichzelf gelukkiger voelden. Kortom, motorrijden heeft een positief invloed op het zelfbeeld van de vrouw.

Uit de gegevens van de RAI die motorverzekering.nl verder onderzocht blijkt dat in het afgelopen jaar niet alleen het aantal mensen dat een rijbewijs heeft gehaald is gestegen, ook het aantal mensen dat een motor heeft aangeschaft is gestegen. Zo werden er in maart 2017 2253 motoren verkocht, dit is 14% meer dan het jaar ervoor.   

Er is een enorm groot aanbod in motoren. Dit varieert van kleine lichte motoren, tot grote sportmotoren. Een typische vrouwenmotor bestaat er niet, maar toch is het voor vrouwen vaak belangrijk om op enkele punten te letten bij de aanschaf van een motor. Zo is het gewicht van de motor belangrijk, evenals de hoogte van het zadel en de positie van het stuur.

Meer motor rijbewijzen

Naast de grote diversiteit in motoren, zitten er ook verschillen in de soorten motorrijbewijzen. Sinds de nieuwe wetgeving in 2013 zijn er drie verschillende motorrijbewijzen te behalen, het A, A1 en A2 rijbewijs. Het verschil zit in de motor die bestuurd wordt en de leeftijd en ervaring van de bestuurder. Het theorie-examen is voor alle rijbewijzen hetzelfde en mag worden gehaald vanaf 17 jaar oud.

Nog geen reacties

Reageer