Voorkom schade met je motor

Veel geclaimde schades op de motorverzekering zijn schades door een aanrijding en door diefstal. Deze schades kun je niet volledig uitsluiten, maar je kunt de kans erop wel verkleinen. Wij zetten 5 tips voor jou op een rijtje. Met deze tips kun je schade voorkomen of beperken.

Op een motor ben je kwetsbaar. Bij een ongeval blijft het vaak niet beperkt tot materiële schade. Door het veilig rijden kun je de kans op een ongeval verkleinen, maar niet voorkomen. Zorg voor veilige kleding ter bescherming van jezelf.

Bij het verzekeren kun je kiezen tussen drie verzekeringsvormen. Twee daarvan bieden dekking tegen diefstal, namelijk de WA beperkt casco en de WA casco. Let wel goed op de eisen die verzekeraars stellen. Diefstalschade krijg je alleen uitgekeerd als je hebt voldaan aan de beveiligingseisen die de verzekeraar stelt.

Het is niet voor niets dat de meeste motorrijders de motor ’s winters in de stalling zetten. Als motorrijder ben je kwetsbaar bij slechte verkeersomstandigheden. Het gaat hierbij niet alleen om een glad wegdek door winterse omstandigheden. Ook een nat wegdek brengt al extra gevaren met zich mee.

Met de motor kun je bij een file toch nog vooruit komen, maar hier gebeuren vaak ongelukken mee. Automobilisten houden er namelijk geen rekening mee dat ze toch nog ingehaald kunnen worden. Zorg ervoor dat je stapvoets tussen de auto’s door rijdt.

Vooral omdat de verkeersveiligheid voor motorrijders op nummer één staat, is het aan te raden om rijcursussen te blijven volgen. De afkorting VRO staat voor Voortgezette Rij Opleiding. Motorrijden kun je, maar tijdens een dergelijke cursus leer je betere controle te krijgen over de motor en hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Beter leren op een cursus dan zwaar letsel oplopen in de praktijk.

Nog geen reacties

Reageer